De duurzame kraan voor een langer bestaan

De duurzame kraan voor een langer bestaan

16 mei 2023

Stel je voor dat je een nieuwe kraan nodig hebt voor je keuken of badkamer. Je wilt natuurlijk een kraan van hoge kwaliteit die lang meegaat, maar ook een die milieuvriendelijk is. Het is nu eenmaal zo dat een kraan niet het eeuwige leven heeft en dus leggen wij naast hoge kwaliteit ook de nadruk op duurzaamheid en recycling in de kraanindustrie.

Wanneer we spreken over duurzaamheid en recycling in de context van kranen, is het belangrijk om het materiaal waaruit ze zijn gemaakt te overwegen. Een vergelijking tussen roestvrij staal (RVS) en messing onthult dat RVS over het algemeen beter te recyclen is dan messing.

RVS, een legering van staal, chroom en andere metalen, heeft uitstekende recyclebare eigenschappen die het een ideale keuze maken voor milieubewuste consumenten. Het kan gemakkelijk worden gesmolten en gerecycled zonder dat de kwaliteit van het materiaal significant wordt aangetast. Wat RVS nog indrukwekkender maakt, is de veelzijdigheid ervan. Het kan gerecycled worden in verschillende vormen, zoals platen, buizen en staven, waardoor het breed toepasbaar is in verschillende industrieën.

Aan de andere kant hebben we messing, een legering van koper en zink. Hoewel koper ook een goed recyclebaar materiaal is, kan de aanwezigheid van zink in messing het recyclingproces bemoeilijken. Het smeltpunt van zink ligt namelijk lager dan dat van koper, waardoor het zink eerder zal verdampen en verloren kan gaan bij het smelten van messing. Dit kan leiden tot een verlies van waardevolle materialen en energie tijdens het recyclingproces.

Hier komt de innovatieve aanpak van The Dynamic Way om de hoek kijken. Met een diep begrip van de recyclingsproblemen die gepaard gaan met het gebruik van messing, legt The Dynamic Way de focus op het ontwerpen en produceren van hoogwaardige kranen van roestvrij staal. Door te kiezen voor RVS-kranen kunnen groothandels, installateurs en consumenten positieve invloed hebben op de toekomst door efficiëntie bij het recyclen.

Waterbesparing, want elke drup telt !

Ook zijn onze kranen uitgerust met een Neoperl perlator in de kraan en dat is belangrijk voor een optimale waterbesparing.

Een Neoperl perlator is namelijk ontworpen om de waterstroom te reguleren en te verminderen zonder dat dit ten koste gaat van de waterdruk. Het voegt lucht toe aan de waterstraal, waardoor er minder water wordt verbruikt zonder dat je het verschil merkt tijdens het gebruik. Hierdoor kun je water besparen bij het gebruik van de kraan, wat zowel goed is voor het milieu als voor je waterrekening.

Energiebesparing: Doordat er minder water wordt verbruikt, wordt er ook minder energie verbruikt om dat water te verwarmen. Als je bijvoorbeeld warm water gebruikt voor het wassen van je handen of het afwassen van de vaat, zal een Neoperl perlator helpen om de energiekosten te verlagen.

Eenvoudige installatie en vervanging: Neoperl perlatoren van Dynamic Way kranen zijn eenvoudig te installeren en kunnen ook gemakkelijk worden vervangen wanneer dat nodig is. Dit maakt het onderhoud van de kraan eenvoudig en kostenefficiënt. Kortom, een Neoperl perlator in een kraan is goed en duurzaam vanwege de water- en energiebesparing en de eenvoudige installatie en vervanging.

Waarborg de warmte!

Een mooi ander voorbeeld waardoor onze kranen duurzaam en milieuvriendelijk zijn is de coldstart functie waardoor er minder water en energie wordt verbruikt. De kraan start koud waardoor de ketel niet aan slaat.

Cold Start is een systeem dat steeds populairder wordt in de wereld van premium keuken- en wastafelkranen. De hoogwaardige kranen van Dynamic Way zijn allemaal uitgerust met het innovatieve Cold Start systeem.

Maar wat is Cold Start eigenlijk?

Het is een verzamelnaam voor kranen die opstarten met koud water wanneer de hendel in de neutrale positie staat. Dit betekent dat de hendel bij een wastafelkraan niet meer 180° naar links en rechts kan worden gedraaid, maar alleen recht naar voren en naar links. Bij een keukenkraan beweegt de hendel enkel naar boven en naar voren. Door te starten met koud water, hoeft de cv-ketel of boiler niet telkens aan te slaan wanneer je de kraan opent. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op stookkosten. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

Onze Cold Start kranen tot wel 25% zuiniger, waardoor hij minder belastend is voor het milieu. Door warm water niet onnodig te laten stromen, help je de natuur een handje. Ook is onze Cold Start kraan veiliger voor kinderen. De hendel staat standaard in de koude waterstand wanneer deze naar voren of naar boven wordt gericht. Zo wordt het risico op per ongeluk te heet water verminderd.

Al met al biedt de Cold Start technologie dus talloze voordelen ten opzichte van conventionele kranen. Ben je nieuwsgierig naar de verschillende Cold Start kranen die beschikbaar zijn? Neem dan een kijkje bij de kranen van The Dynamic Way. Ontdek de kracht van een Cold Start kraan en geniet van efficiëntie, besparing en een groenere leefomgeving!

The Dynamic Way moedigt groothandels, installateurs en consumenten aan om bewuste keuzes te maken bij het kiezen van kranen. Door te kiezen voor RVS-kranen dragen ze bij aan een duurzamere toekomst, waarin recycling een cruciale rol speelt.