Duurzaamheidsbeleid

Duurzaamheidsbeleid

The Dynamic Way Dynamic Way, TDW Trade B.V.

Algemeen duurzaamheidsbeleid 

Het duurzaamheidsbeleid van The Dynamic Way is gericht op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van onze producten en processen, terwijl we tegelijkertijd streven naar duurzame groei en economische welvaart. We erkennen dat onze activiteiten impact hebben op het milieu, en we zijn vastbesloten om deze impact te minimaliseren door middel van een holistische benadering van duurzaamheid.

Onze visie op duurzaamheid omvat vier belangrijke pijlers: milieubescherming, sociale verantwoordelijkheid, economische groei en innovatie. We geloven dat deze pijlers onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en we streven ernaar om een balans te vinden tussen alle vier.

  • Milieubescherming: Bij The Dynamic Way zijn we vastbesloten om onze impact op het milieu tot een minimum te beperken. Dit doen we door middel van een aantal maatregelen, waaronder:

  • Duurzaam productontwerp: We streven ernaar om producten te ontwerpen die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Dit betekent dat we gebruik maken van duurzame materialen en productiemethoden die energie- en waterbesparend zijn.

  • Recycling en hergebruik: We proberen zoveel mogelijk materialen te recyclen en te hergebruiken, zowel tijdens de productie als na de levensduur van onze producten. Zo kunnen we de hoeveelheid afval die we produceren tot een minimum beperken.

  • Vermindering van CO2-uitstoot: We willen onze CO2-uitstoot verminderen door energiebesparende maatregelen te treffen, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van het energieverbruik van onze productiefaciliteiten.

  • Waterbesparing: We willen water besparen door het gebruik van waterbesparende technologieën en door het verminderen van waterverbruik tijdens onze productieprocessen.

  • Sociale verantwoordelijkheid: Naast onze inzet voor milieubescherming, hechten we bij The Dynamic Way ook veel waarde aan sociale verantwoordelijkheid. We willen bijdragen aan een betere wereld door middel van de volgende maatregelen:

  • Veiligheid en gezondheid: We willen een veilige en gezonde werkomgeving bieden voor al onze medewerkers en zorgen voor goede arbeidsomstandigheden.

  • Diversiteit en inclusie: We erkennen de waarde van diversiteit en inclusie en streven ernaar om een inclusieve werkomgeving te creëren, waarin iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt.

  • Maatschappelijke betrokkenheid: We willen bijdragen aan de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn, door middel van ondersteuning van goede doelen en vrijwilligerswerk.

De sanitair markt omvat een breed scala aan producten, waaronder toiletten, wastafels, douches, badkuipen en meer. Deze producten zijn essentieel voor elk huis en elke bedrijfsomgeving en worden dagelijks gebruikt. Het is dan ook belangrijk dat deze producten duurzaam en zuinig zijn om zo een positieve impact op het milieu te hebben en de kosten te verlagen.

Duurzaamheid in de sanitair markt

Voor The Dynamic Way is duurzaamheid de mate waarin een product rekening houdt met het milieu en de natuurlijke hulpbronnen. In de sanitair markt betekent dit dat producten moeten worden gemaakt met zo min mogelijk impact op het milieu, zowel tijdens de productie als tijdens het gebruik ervan.

Een van de belangrijkste aspecten van duurzaamheid in de sanitair markt is het gebruik van water. Water is een van de belangrijkste natuurlijke hulpbronnen en is essentieel voor het leven op aarde. Het is daarom van cruciaal belang dat het waterverbruik in de sanitair markt wordt verminderd. Dit kan worden bereikt door het gebruik van waterbesparende technologieën in de producten.

Een voorbeeld van een waterbesparende technologie zijn onze dual-flush toiletten. Dit type toilet heeft twee knoppen, een voor een kleine spoeling en een voor een grote spoeling. Dit zorgt ervoor dat er minder water wordt gebruikt bij een kleine spoeling, wat resulteert in een besparing van water en geld. Daarnaast zijn er ook toiletten met een ingebouwde spoelonderbreker die de spoeling automatisch stopt wanneer er genoeg water is gebruikt.

Naast het verminderen van het waterverbruik kunnen producten ook duurzamer worden gemaakt door het gebruik van gerecyclede materialen. Dit vermindert de hoeveelheid afval en vermindert de noodzaak om nieuwe grondstoffen te ontginnen. Een voorbeeld van een sanitair product dat kan worden gemaakt van gerecycled materiaal is een wastafel. Sommige van onze fabrikanten maken wastafels van gerecycled glas of keramiek.

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid in de sanitair markt is de levensduur van de producten. Het is belangrijk dat producten lang meegaan om de hoeveelheid afval te verminderen en de noodzaak om nieuwe producten te kopen te verminderen. Dit kan worden bereikt door het gebruik van duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage en door producten te ontwerpen die gemakkelijk kunnen worden gerepareerd. 

Producten 

Duurzaamheid en zuinigheid zijn twee belangrijke aspecten van de producten die Dynamic Way produceert. Het bedrijf is zich bewust van de impact die hun producten hebben op het milieu en zet zich in om duurzame oplossingen te bieden. Zo heeft Dynamic Way de Royal Flush ontwikkeld, een toilet met waterbesparende tornadospoeling en kranen met cold start. Deze innovaties dragen bij aan een duurzame toekomst en maken het mogelijk om zuiniger om te gaan met water en energie.

De Royal Flush is ontworpen met het oog op duurzaamheid en zuinigheid. Het toilet maakt gebruik van een waterbesparende tornadospoeling, waardoor er minder water wordt verbruikt per spoelbeurt. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de consument. Het is immers goedkoper om minder water te gebruiken en de waterrekening zal hierdoor lager uitvallen. Bovendien is de Royal Flush voorzien van kranen met cold start, waardoor de ketel niet constant aan hoeft te slaan. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van energie en bespaart ook hierdoor kosten.

Productie

Het feit dat Dynamic Way zich inzet voor duurzaam produceren en ondernemen, is een belangrijk aspect van hun bedrijfsvoering. Het bedrijf is zich bewust van de impact die hun producten hebben op het milieu en zet zich in om deze impact te verminderen. Dit doen ze door te investeren in duurzame technologieën en materialen en door te streven naar een efficiënter gebruik van grondstoffen en energie.

Een belangrijk onderdeel van duurzaam produceren is het verminderen van de CO2-uitstoot. Dynamic Way heeft hier verschillende maatregelen voor genomen. Zo maken ze gebruik van groene stroom en werken ze aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen in de gehele productieketen. Het bedrijf werkt samen met leveranciers die duurzaam produceren en maken gebruik van gerecyclede materialen en biologisch afbreekbare verpakkingen. Dit draagt bij aan een duurzame toekomst en vermindert de impact van hun producten op het milieu.

Naast duurzaamheid is ook zuinigheid een belangrijk aspect van de producten van Dynamic Way. Het bedrijf streeft naar een zo efficiënt mogelijk gebruik van grondstoffen en energie, zowel in de productie als in het gebruik van hun producten. Dit resulteert in producten die niet alleen duurzaam zijn, maar ook zuinig in gebruik. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de consument.

Een mooi voorbeeld van de zuinige producten van Dynamic Way is de Royal Flush. Dit toilet maakt gebruik van een waterbesparende tornadospoeling en kranen met cold start, waardoor er minder water en energie wordt verbruikt. Hierdoor is het toilet niet alleen duurzaam, maar ook zuinig in gebruik. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de consument.